Volledig scherm
De Fiat 500 en de 'aangebrachte' verf © Bas Oude Luttikhuis

Video | Beloning voor gouden tip over verfgooiende vandaal in Enschede

ENSCHEDE - “Normaal ben ik niet heel snel emotioneel, maar toen ik mijn auto aantrof heb ik wel even gehuild,” vertelt Bas Oude Luttikhuis. De directeur van van ikwilvanmijnautoaf.nl kreeg maandagochtend een nare verrassing te verwerken. Een nog onbekend persoon heeft zondagnacht muurverf over zijn oude Fiat 500 gegooid.

Bas ondernam meteen actie. Via een Facebookpost vroeg hij aandacht voor de gebeurtenis, en gaf hij een signalement vrij van de daders. Dat bericht is tot nu toe meer dan 150 keer gedeeld. Ook laat hij weten camerabeelden te hebben. Inmiddels zijn de beelden vrijgegeven, bekijk ze hieronder.

Dader
De eigenaar van de Fiat 500 heeft geen idee wie het heeft gedaan of waarom iemand verf over zijn auto heen zou gooien. “Twee jaar terug heb ik een inbreker betrapt bij de buren, en heeft de politie hem aangehouden. Misschien dat hij weer vrij is en hij het heeft gedaan?”

Schade
Bas heeft de opgelopen schade er vanaf gekregen met een hogedrukspuit. Hij hoopt alsnog de daders zo snel mogelijk te pakken,en heeft een beloning voor degene die dé gouden tip heeft. TV Enschede FM sprak met de eigenaar van de fiat 500. Beluister het fragment hieronder terug. Ook bezochten reporters van TV Enschede de plek van het incident. Bekijk de reportage hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
461 stemmen