Volledig scherm

Video | Boekeloër legt 20.000 kilometer per jaar af in ligfiets

BOEKELO – Boekeloër Gert Beumer legt jaarlijks naar eigen zeggen zo’n 20.000 kilometer af in zijn ligfiets. Dit weekend organiseerde hij namens Euradax Randonee Nederland een tocht van 600 kilometer van Boekelo naar Kassel in Duitsland.

Reporter van TV Enschede FM gingen bij de fanatieke fietser op bezoek. Bekijk de beelden hierboven.

De zestien deelnemers aan de lange tocht van Boekelo naar Kassel en terug hadden zaterdag slechts een tasje eten, regenkleding en extra banden bij zich. Dat is het. Het moet licht, licht, licht. De meeste randonneurs slapen niet. Ze rijden 's nachts door. Het is allemaal te doen om het randonneurbrevet.

Kotsen
Boekeloër Gert Beumer, organisator namens Euradax Randonnee Nederland, somt in vlot tempo op wat je kan gebeuren tijdens zo'n loodzware rit. Kotsen, mannen die ergens op de route naast hun fietsen zitten en vingers of tenen niet meer kunnen bewegen, hallucinerende deelnemers vanwege gebrek aan slaap. "Driehonderd kilometer lukt nog wel, daarna gaat om mentaliteit.”

De 600 kilometer van Boekelo is voor de doorgewinterde liefhebber slechts een middenafstand. Beumer heeft zelf onder ander ‘de Tocht der tochten’ afgelegd: Parijs-Brest en weer terug. De tocht telt 1100 kilometer en is binnen 70 uur af te leggen. Je mag meedoen als je in hetzelfde jaar een rit van 200, 300, 400 en 600 kilometer achter de kiezen hebt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Gert Beumer in zijn ligfiets © Lars Smook

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
371 stemmen