Volledig scherm
Jeroen Sluik, oprichter van het Burgernet Glanerbrug © Frans Nikkels

Video | Burgernet Glanerbrug krijgt in drie dagen tijd 1700 likes

GLANERBRUG- Glanerbrugger Jeroen Sluik heeft er genoeg van. De overlast van junkies, drugsdealers in zijn dorp loopt de spuigaten uit. Hij wijst op het parkeerterrein van het Bultserve waar junkies, drugsdealers af en aan lopen. „Vooral in de avond rond zeven uur wordt er veel gedeald.”

Veel Glanerbruggers vinden het genoeg met de drugsoverlast. De pagina is pas drie dagen oud en heeft nu al 1700 likes. Op de site gaan de Glanerbruggers los met observaties, opmerkingen, tips en foto’s. Zoals het enigszins heimelijk genomen beeld van gebruikers van drugs aan de Vijverstraat.

Een van de doelstellingen van de Glanerbrugger is de politie alert te houden door de bevolking te mobiliseren. „Ik plaatste een foto van dealers bij het station. Tien minuten later stond de politie er ook met zes agenten. Ik weet niet of ze aansloegen op het geposte bericht, maar ze waren er", aldus Sluik. 

De eerste uitkomsten van de website zijn dat Glanerbruggers zich zorgen maken over hun kinderen. Ook wordt de roep voor een burgerwacht sterker. „Ik wil foto’s, bewijsmateriaal, signalementen, zodat er ingegrepen kan worden”, meldt de bouwer van de Burgernet Glanerbrug.

TV Enschede FM sprak met Jeroen Sluik over het burgernet. Beluister het fragment hieronder terug. Bekijk hierboven de reportage met Jeroen Sluik over het burgernet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
882 stemmen