Volledig scherm
© Ginopress

Video | Buurtbewoners Glanerbrug vermoeden brandstichting: ‘Auto vliegt niet zomaar in de fik’

GLANERBRUG – Een geparkeerde auto aan de Sonatestraat in Glanerbrug brandde in de nacht van zaterdag op zondag uit, de auto die er naast geparkeerd stond raakte zwaar beschadigd. De politie kan nog geen uitspraak doen over de oorzaak, maar de straat twijfelt er niet over: dit moet brandstichting zijn geweest.

Een groep buurtbewoners tuurt zondagochtend naar een zwart geblakerde parkeerplaats, het laatste overblijfsel van de autobrand die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond. „Een stilstaande auto vliegt niet zomaar in de fik,” roept een van de buurtbewoners.

Niks over
De 27-jarige Kewin Brouwer kijkt verloren om zich heen. Zijn auto is enkele uren daarvoor compleet verwoest weggesleept. Ook overbuurvrouw Firosha Ainoel (28) zit met de handen in het haar. „Er is niks meer van onze auto over.”


Reporters van TV Enschede gingen naar de Sonatestraat en spraken met onder andere Kewin Brouwer. Kijk dat fragment hierboven terug.

Geen verrassing
Brouwer laat weten geschrokken te zijn, maar niet verbaasd: „Onze straat heeft al jaren last van hangjongeren en drugsgebruikers.” Of er een verband is tussen de aanhoudende overlast en de autobrand durven buurtbewoners niet te zeggen. Ook de politie kan nog geen uitspraken doen over de oorzaak.

Autobranden
Enschede werd in de maanden december en januari geteisterd door een reeks autobranden. Toen gingen maar liefst 24 auto’s in vlammen op. In de maand juli van dit jaar was het al zeven keer raak. Of de autobranden verband houden met elkaar is nog niet duidelijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (46%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (27%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (27%)
431 stemmen