Volledig scherm

Video | Danique (19) uit Enschede doet aan Cosplay: 'Wie droomt er niet van een elfje te zijn?'

ENSCHEDE – Wie Danique Faber (19) op deze zonnige dag tegenkomt, treft haar in haar dagelijkse outfit. Maar liever draagt ze de kleding waarin ze zich helemaal onderdompelt in een personage uit een stripboek, fantasyroman of avonturenfilm. Van elfje tot faun.

De reporters van TV Enschede FM namen een kijkje in de wereld van Danique. Bekijk de beelden hierboven.

De 19-jarige maakt alles zelf - de meest wonderlijke en exotische creaties. Met hulp van haar vader die het technisch mogelijk maakt. Welkom in de wereld van Cosplay.

Elfia
Hoe ze er ooit bij is gekomen? „Dat is een grappig verhaal. Ik werd zeventien en mijn ouders vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde. Een kaartje voor Elfia, zei ik (een van de populairste festivals voor cosplayers). Oké, zeiden mijn ouders, dan gaan we erheen.” En zo is het gekomen. Danique wilde natuurlijk als personage. Het werd een faun, een mythologisch wezen met bokkepoten en hoorns.

Vader en oma
Niet alleen Danique is verkocht voor cosplay, ook haar vader is van de partij. Ze toont een foto waarin hij een prachtige hoed draagt, met een doldraaiende wekker erop gemonteerd, naast andere moeren en bouten. Aan de andere kant van de foto een oudere dame in een hoepelrok. „Mijn oma.” Ook zij is ‘verkocht’.

Elfje
Als ze op een festival op een mooie plek gaat staan, heeft ze altijd veel fotografen om zich heen. Het pak trekt bekijks, ook willen mensen weten hoe het is gemaakt. En dat is een van de leuke dingen van cosplay. „Je wisselt informatie uit. En het knutselen, dingen bedenken, is leuk.”
Maar het mooiste is toch wel: ze wordt een ander personage. “Wie droomt er niet van een elfje of een engeltje te zijn?”

Volledig scherm

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Danique Faber
http://www.tvenschedefm.nl/

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (14%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
100 stemmen