Volledig scherm
© Lex Vermeer

Video | De Averbeke-Helmerhoek viert de eerste schooldag in Enschede

ENSCHEDE - Basisschool de Averbeke-Helmerhoek vierde gisteren de eerste schooldag. Een feestelijke dag omdat de school voor het eerst de deuren opent na de fusie.

Uitgenodigd om het feest mee te vieren waren de ouders, opa’s en oma’s. Samen met de docenten en de leerlingen werd de eerste schooldag begonnen. 

Ballonnen
Op het schoolplein stond een grote boog ballonnen met de kleuren van de vroegere scholen. In het midden van de boog kwamen de kleuren samen om de fusie uit te beelden. Waarnemend-directeur Monique Bouman sprak een kort welkomstwoord: „We hebben hard gewerkt aan deze fusie en we kunnen nu beginnen.’’ 

Nieuwe locatie
De leerlingen werd uitleg gegeven over hun nieuwe locatie „We hebben uitgelegd hoe ze bij hun lokalen komen en waar de andere faciliteiten zijn’’ , aldus de directeur. 

Officiële opening
De komende twee weken staat de officiële opening van de nieuwe school gepland. De fusie zal in dit schooljaar meer tot uiting komen. Bouman: "We denken na over een nieuwe naam en een nieuw logo. Ook het lespakket zal nog verder door ons worden aangepast.’’

De reporters van TV Enschede FM gingen op bezoek bij de nieuwe school. Bekijk het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

TV Enschede FM - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (8%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
496 stemmen