Volledig scherm
Ahmed Duran (rechts) en een van zijn medewerkers in bakkerij Anteplioglu © Lenneke Lingmont

Video | De ramadan is voorbij, het Suikerfeest is begonnen in Enschede

ENSCHEDE - Een maand lang heeft een deel van de moslimgemeenschap tussen zonsop- en ondergang niet gegeten tijdens de ramadan. Maar voor velen begon woensdagavond het Suikerfeest, het traditionele festijn waarmee de ramadan definitief wordt afgesloten.

Suikerfeest
Tijdens het Suikerfeest wordt familie vaak opgezocht, kunnen er cadeautjes uitgewisseld worden en zijn er uiteraard een aantal feestmalen. “Het wordt gezien als een beloning van God, dat je de ramadan de hele maand lang hebt volgehouden,” zegt eigenaar Ahmed Duran van bakkerij Anteplioglu in Enschede.

Duran is tijdens de vastenmaand gewoon blijven werken, wat betekent dat hij dagelijks alsnog in aanraking kwam met zoete lekkernijen. Op de vraag of hij tussendoor alsnog stiekem heef gesnoept, antwoord hij resoluut; Nee. “Wij denken altijd bij onszelf; de mensen kunnen het niet zien, maar God ziet alles.”

TV Enschede zocht de eigenaar op van de Baklava-winkel, en sprak met hem over het Suikerfeest. Bekijk de reportage hierboven terug. Beluister hieronder een fragment van een gesprek tussen TV Enschede FM en Ahmed Duran.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

www.tvenschedefm.nl

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1132 stemmen