Volledig scherm

Video | De titelsong van deze Netflix-film komt uit Enschede

ENSCHEDE – Voor de mannen van East & Young uit Enschede komt een droom uit. Hun nummer klinkt namelijk onder een gloednieuwe internationale Netflix-productie.

De film XOXO komt op 26 augustus uit, maar de titelsong van de productie verscheen deze week al online. Het nummer Make me Feel van Galantis en East & Young scoorde direct gigantisch. De track tikte binnen 4 dagen bijna de miljoen plays aan op Spotify.

“Hoe tof is het dat wij als Twentenaren iets toevoegen aan een wereldwijde productie van Netflix?” vraagt Marc van Oosterbaan van de East & Young zich retorisch af.

Balletje aan het rollen
De Enschedeër vormt samen met Ivo de Jong en Michiel Jenner het muzikale hart van East & Young. Voor de film werkten ze samen met het Zweedse muziekduo Galantis. Zij scoorden wereldwijd al enkele mega-hits.

“We hebben al jaren contact met Galantis, dat zijn echt goede vrienden geworden”, leg Van Oosterbaan uit. “De supervisor van de film, Pete Tong, vroeg aan Galantis of zij de titelsong van de film wilden maken. Het nummer moest op het eind van de film en bij de aftiteling klinken. Toen vertelde Galantis dat ze net een hele vette plaat met ons hadden opgenomen. De sferische muziek die wij maken past heel goed in de filmwereld. Zo begon het balletje te rollen en kwamen wij dus in een Netflix-film terecht.”

Enschede FM sprak met Marc van Oosterbaan en Ivo de Jong, van East & Young. Beluister het fragment hier.

Speciale film-plaat

De Enschedeërs zijn razend trots onderdeel uit te maken van een heuse Netflix Original. De populaire streamingdienst staat bekend om de hoge kwaliteit van haar eigen producties. "Zelf zijn we eerlijk gezegd ook redelijk verslaafd aan Netflix", vertelt Van Oosterbaan lachend.

XOXO volgt de levens van 6 mensen die elkaar tegenkomen op een festival. De rode draad is de opmars van een talentvolle dj, waardoor er ook veel dance-muziek in de film te horen is. Zoveel zelfs dat Netflix besloot een album uit te geven met alle tracks uit de film.

Keihard
Die wordt net als de film op 26 augustus gereleased, het nummer van East & Young (de eerste op de plaat) werd als teaser deze week al uitgebracht. “Het is erg gaaf om te zien hoe hard het nu gaat met de track. Blogs, tweets, forums: elke minuut verschijnt er ergens wel iets over onze plaat.”

East & Young maakt al jaren naam in de wereld van de elektronische dance-muziek. Zo draaiden de Enschedeërs op grote festivals als Sensation Dubai en Amsterdam. Eind augustus - vlak na de Netflix-release - staan ze twee dagen op Mysteryland. "Mooi toch?"

Beluister hieronder het nummer én bekijk de beelden van TV Enschede FM. De reporters van de lokale omroep namen een kijkje in de studio.

Volledig scherm
V.l.nr. Marc van Oosterbaan, Ivo de Jong en de jongens van Galantis
Volledig scherm
East & Young, hier met Michiel Jenner in het midden
Volledig scherm
© Jorn Baars

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
367 stemmen