Volledig scherm
Zwembad De Brug © Reinier van Willigen

Video | Dorpsraad vreest ‘afbraak’ Glanerbrug

GLANERBRUG - De dorpsraad Glanerbrug is tegen sluiting van zwembad De Brug. Net als tegen de sluiting van het dorpshuis en tegen de dreigende sluiting van de bibliotheek. Het dorpsorgaan vreest de afbraak van het dorp.

"Het sluiten van deze openbare voorzieningen in het dorp heeft directe sociale en economische gevolgen voor Glanerbrug", verwoordt voorzitter Theo de Boer de mening van de dorpsraad. Afgelopen donderdag kwam de dorpsraad voor de laatste keer bijeen in het dorpshuis dat over enkele weken de deuren voorgoed sluit. "We hopen dat het besluit maandag (vanavond, red.) op de raadsvergadering nog wordt uitgesteld en we de tijd krijgen om samen met Glanerbruggers naar mogelijkheden te zoeken om De Brug open te houden. We ontvingen twee weken geleden pas de brief van de gemeente. Tot dan zijn we niet gekend in de plannen."

De Brug
Vorige week bezorgde de dorpraad ook een brief bij de leden van de stedelijke commissie. In de brief trekken de Glanerbrugse bestuurders flink van leer tegen de plannen van het college om zwembad De Brug in 2017 te sluiten. 'Jaar na jaar worden tekorten bij de gemeente gedekt met meevallers of interne financiële verschuivingen. Dat geldt ook voor het sportbeleid. Elk nieuw college zet deze methodiek voort door toedoen van hun onervarenheid, ondeskundigheid of mogelijke onbekwaamheid', sneert de dorpsraad in de brief.

Petitie
Niet alleen vanuit de dorpsraad is er kritiek op de beoogde sluiting van De Brug. Een onlinepetitie tegen de sluiting van De Brug van Roy Bruinsma is inmiddels door meer dan 700 mensen ondertekend.

Maandagavond wordt er gepraat over de sluiting in de raadsvergadering. Ook fractievoorzitter van Burgerbelangen Enschede, Niels van den Berg, heeft vragen over de sluiting. Beluister het gesprek van TV Enschede FM met hem hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (49%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
392 stemmen