Volledig scherm

Video | Droom van 6-jarige Sam uit Rijssen komt uit in Glanerbrugse wasstraat

RIJSSEN/ENSCHEDE -  Voor de 6-jarige Sam Gosseling uit Rijssen werden vrijdag meerdere dromen werkelijkheid. Sam is gek op alles met een sirene, Stichting Kans voor een Kind zorgde dat de verstandelijke beperkte jongen een rit kon maken in een politiewagen en een kijkje kon nemen bij de brandweerkazerne in Enschede.

Er is één ding waar Sam misschien nog wel meer van houdt dan van sirenes: de autowasstraat. Vrijdag kwamen zijn twee passies samen toen hij samen met de Enschedese wijkagent Bennie Visschedijk door een wasstraat in Glanerbrug mocht rijden. Gerrinda Gosseling, moeder van Sam en zijn tweelingzus Sophie: „Hij was bezeten van de wasstraat. Zat hij op YouTube de hele dag filmpjes van borstels te kijken. Daar hebben we hem wel in af moeten remmen.”

Verstandelijke beperking
„Van buiten zie je niks aan hem”, vertelt Gerrinda. Maar de verstandelijke beperking van de Rijssense jongen zorgt ervoor dat hij het niveau van een 2 à 3-jarige heeft. „Je moet hem benaderen als een peuter. Sophie weet het ook, en gaat daar heel goed mee om. Ze hebben af en toe wel ruzie, maar ze neemt het buiten altijd voor hem op.”

Wijkagent Bennie Visschedijk laat op Twitter weten dat Sam zijn dag heeft afgesloten met een bezoekje aan de McDonald's.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
www.tvenschedefm.nl www.kansvooreenkind.nl

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
384 stemmen