Volledig scherm
Cora Lelsz verbouwt in de kloostertuin kruiden die ze gebruikt voor het maken van helende zalfjes © Robin Hilberink

Video | Droom van ‘kruidenvrouw’ komt uit in Enschedese Kloostertuin

ENSCHEDE - Toen in juni vorig jaar de kavels in de Kloostertuin werden opgeleverd, was de Enschedese Cora Lelsz er als de kippen bij. Dit is waar ze altijd al van droomde: werken met geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin.

Lelsz verbouwt naast groenten en bloemen, twaalf verschillende keukenkruiden en zo’n tien geneeskrachtige kruiden. Daarvan maakt ze zalfjes en olie voor eigen gebruik en voor familie en vrienden. Lelsz wijst naar de fleurige goudsbloem in de vaas, oftewel calendula in het Latijn. De plant wordt veel gebruikt wordt voor de genezing van wonden. „Sneetjes, kloofjes; calendula zorgt voor een snelle genezing van de huid.”

Reporters van TV Enschede FM namen een kijkje bij de ‘kruidenvrouw’. Bekijk de beelden hierboven.

Een jaar geleden was het stuk grond op het perceel van verpleeghuis Bruggerbosch nog bezaaid met onkruid. Nu liggen er veertig kavels, variërend van 9 tot 100 vierkante meter. Het gaat, dankzij sponsoring, subsidies en de inzet van de buurt goed met de Kloostertuin. Zo goed zelfs dat Claudia ter Beek, mede-initiatiefnemer van De Kloostertuin, een wachtlijst moest opstellen met mensen die er ook een grond willen huren voor de verbouw van gewassen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
547 stemmen