Volledig scherm
© Felix Nijland

Video | Droomhuis van Enschedeërs gaat in vlammen op: 'Volledig overstuur'

ENSCHEDE - De eigenaren van een in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitgebrande woning op het vroegere Zuidkamp van de vliegbasis Twente wilden deze zomer al in hun nieuwe huis trekken. Het voormalige Defensiepand een eind achter het kantoor van gebiedsontwikkelaar ADT was nagenoeg volledig verbouwd.

Een vleermuisonderzoeker, die in het gebied was, meldde de uitslaande brand om half twee in de nacht. Een uur later was de brandweer, die uitrukte met twee tankautospuiten, een ladder- en een waterwagen, de brand meester.

Oorzaak
Over de oorzaak was donderdagmorgen nog niets te zeggen. Volgens brandweerwoordvoerder Wendy Franke heeft de politie de zaak in onderzoek. In de loop van donderdagmorgen was de technische recherche op locatie inderdaad aan het werk. Het pand staat aan de Nijlandweg. Er hoefden nog slechts enkele werkzaamheden te worden uitgevoerd.

'Volledig overstuur'
Volgens een medewerker van ADT willen de gedupeerde eigenaren niet in de publiciteit. Ze zouden volledig overstuur zijn nu hun droomhuis in vlammen is opgegaan. Van het pand staan alleen de muren nog overeind. Daarin zitten grote scheuren. Het dak is volledig weg. Stichting Salvage is op locatie geweest. Het uitgebrande pand wordt in de hekken gezet.

Reporters van TV Enschede FM bezochten het afgebrande pand, en legden het op beeld vast. Bekijk beelden van het huis hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (58%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
449 stemmen