Volledig scherm
© Jaydee Jaolat

Video | Eerste glasvezelkabels in buitengebied Lonneker liggen erin

LONNEKER - Het begin van de aanleg van glasvezel in een deel van het buitengebied van Lonneker is er. Oud-lid van de Lonneker dorpsraad Ger Krabbe heeft dinsdagmiddag de eerste grond verplaatst. Bij de start van het project waren zo’n 25 belangstellenden aanwezig.

Projectleider Arnold Rörink noemt het ‘een klein maar bijzonder project’. Bij de aanleg wordt er namelijk een pilot uitgevoerd met een 3D-bodemradar, waardoor er minder gegraven hoeft te worden.

Belangrijk
“Dit is heel belangrijk voor de omgeving, en dan vooral voor de ondernemers”, zegt dorpsraadvoorzitter Matthie Kroezen. “Bovendien betaal je je scheel aan de huidige verbinding”.

Problemen
Oud-raadslid Jan Bult vult aan: “De huisarts kan niet vanaf huis werken, en scholieren moeten thuis één voor één achter de computer, omdat de verbinding te traag is. Hele allerdaagse dingen, die hier heel moeilijk zijn”.

Eerste aansluiting
De eerste aansluiting is vlak na de bouwvak (van 1 tot en met 19 augustus) gereed.

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Matthie Kroezen, voorzitter van dorpsraad Lonneker.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl
  1. Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    SCHAFFHAUSEN (ANP) - In al het feestgedruis bij de Nederlandse voetbalsters liep één speelster een tikkeltje beteuterd rond. Nico-Jan Hoogma, de directeur topvoetbal bij de KNVB, had oog voor Jill Roord en gaf de 21-jarige middenveldster een stevige knuffel. ,,Ik heb heel lang op deze kans gewacht, ik keek er enorm naar uit. En toen kwam al na een paar minuten een einde aan, dat is heel pijnlijk’', zei Roord. ,,Ik ben nu nog wat ingetogen, maar dat gaat wel voorbij. Ik heb ook al veel zin in het feestje straks.’'

poll

Landelijke Sinterklaasintocht kwam nog nooit naar Twente

Landelijke Sinterklaasintocht kwam nog nooit naar Twente

  • Dat wordt een keer tijd, we hebben water genoeg (29%)
  • Hoeft ook niet, veel te veel gedoe tegenwoordig (54%)
  • Ik zie liever het koningspaar in Twente op Koningsdag (17%)
456 stemmen