Volledig scherm
© Ben Lensink

Video | Enschedeërs met natte kelders nog geen uitzicht op maatregelen

ENSCHEDE - Voordat er wordt nagedacht over eventuele maatregelen tegen grondwateroverlast in Enschede-Noord, zal er eerst meer onderzoek moeten worden uitgevoerd. Dat is een van de conclusies in het rapport van onderzoeksbureau Tauw, dat dinsdagavond in de stadsdeelcommissie Noord wordt gepresenteerd. Dat betekent dat bewoners met natte kelders en kruipruimtes voorlopig nog geen uitzicht hebben op maatregelen.

Tijdens de vergadering van de stadsdeelcommissie Noord worden dinsdagavond de onderzoeksresultaten van Tauw gepresenteerd. Het gaat daarbij om de oorzaken van grondwateroverlast (onder meer door het stopzetten van industriële grondwateronttrekkingen), maar ook resultaten van peilbuismetingen. Ook wordt uitgelegd welke aanvullende onderzoeken er nog in de wijk nodig zijn en waarom. Of en in welke mate er maatregelen worden genomen, die beslissing ligt uiteindelijk bij de gemeenteraad.

Klachten
Eerder dit jaar kwam grondwateroverlast in Enschede in de aandacht naar aanleiding van berichtgeving in deze krant. Opvallend was dat naar verhouding de meeste klachten afkomstig waren uit de wijk Walhof-Roessingh. Uitgerekend een wijk die niet in het rijtje risicogebieden staat dat de gemeente heeft opgesteld.

Onderzoek
Het grote aantal meldingen van grondwateroverlast was aanleiding voor de gemeente om onderzoeksbureau Tauw in te huren. Dat nam de afgelopen maanden de situatie in Enschede-Noord onder de loep. 

De stadsdeelcommissie begint om 19.30 uur in het Stedelijk Lyceum Kottenpark aan de Lyceumlaan. Het rapport van Tauw is het eerste punt op de agenda.

Bekijk bovenaan de pagina de reportage van TV Enschede FM over wateroverlast.

TV Enschede FM sprak ook met TC Tubantia-journalist Anne Loohuis over het onderzoek van Tauw. Beluister het gesprek hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
930 stemmen