Volledig scherm
De clubs wachten af wat er komen gaat na de uitzending van Zembla over het gevaar van kunstgras. © Frans Nikkels

Video | Enschedese voetbalclubs wachten nader onderzoek kunstgras af

ENSCHEDE - De Enschedese voetbalclubs hebben de ophef over het gebruik van kunstgrasvelden met rubber infill allemaal op hun eigen manier verwerkt. Vorige week kwam via het tv-programma Zembla naar buiten dat spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels gevaarlijk kan zijn voor voetballers.

In het afgelopen weekeinde is er geen wedstrijd minder gespeeld op de kunstgrasvelden die de stad en de dorpen rijk zijn. Van de 25 Enschedese clubs hebben er zeventien de beschikking over een of meerdere kunstgrasvelden.

De discussie gaat aan Sportlust Glanerbrug voorbij, want dat beschikt over een met kurk gevuld kunstgrasveld. Van de overige zestien clubs heeft de helft geen melding op de site staan over de gevaren. De andere acht hebben links naar de mededeling van de KNVB, sommigen een link naar de betreffende uitzending van Zembla en vrijwel elke club roept leden met vragen op zich te melden bij het bestuur.

TV Enschede FM ging langs bij voetbalvereniging Victoria en sprak met Rien van De Schans over de kunstgrasvelden. Bekijk het hierboven.   © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

  • Douane moet meer en beter controleren (16%)
  • Eigen schuld, kopers willen toch goedekope producten (53%)
  • Online opsporing uitbreiden, handelaren zwaar straffen (32%)
38 stemmen