Volledig scherm
Martin Bakker en Helen Landstra met de door de wijk ontvangen grasmaaier- en trimmer © Frans Nikkels

Video | Enschedese wijk Eikendaal komt zelf in actie tegen metershoog gras

ENSCHEDE - Bezuinigen is een ding, maar metershoog gras ging de Enschedese wijk Eikendaal te ver. De gemeente besloot te snijden in het budget voor groenonderhoud, wat ervoor zorgt dat zij nog maar twee keer per jaar langs kan komen om het gras in toom te houden. ‘Te weinig’, luidt de mening in de wijk. En dus heeft een groep buurtbewoners van ’t Mariëndaal het heft in eigen handen genomen.

Geen hulp
Er wordt geen hulp verwacht van de gemeente. Buurtbewoners voelen zich genegeerd en gediscrimineerd, omdat 30 meter verderop bij het tegenoverliggende Park Broekheurne de gemeente wél het gras wekelijks maait, menen zij. En de kleine grasmaaier en grastrimmer die Eikendaal kreeg, zijn afkomstig van de Wijkraad. “Maar daar is dat budget niet voor bedoeld,” zegt initiatiefnemer Martin Bakker. “In plaats van dat we een speeltuin bouwen voor de kinderen, moeten we er gras van maaien.”

4500 vierkanter gras
Bakker denkt dat er bijna 4500 vierkante meter grasgemaaid worden rondom de wijk. “En met sommige stukken ben je met deze maaier al bijna 3 uur bezig,” vertelt Bakker. Hij hoopt daarom ook dat er binnenkort een zitmaaier wordt aangeschaft. Waar de maaier van zo’n 2500 euro vandaan moet komen, is nog onduidelijk. “Het is niet de bedoeling dat de Wijkraad dat voor ons blijft kopen.”

Benieuwd om hoeveel groen het werkelijk gaat? Reporters van TV Enschede bezochten de wijk en gingen met buurtbewoners in gesprek. Bekijk de beelden hierboven terug. Beluister hieronder een gesprek met initiatiefnemer Martin Bakker.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

www.tvenschedefm.nl

poll

Pakket maatregelen van 13 miljoen euro om binnenstad Hengelo 'op te peppen'

Pakket maatregelen van 13 miljoen euro om binnenstad Hengelo 'op te peppen'

  • Eindelijk, Hengelo moet weer dé winkelstad van Twente worden (20%)
  • Zelfs 13 miljoen kan de binnenstad niet redden (49%)
  • Dit plan zal wel weer sterven in schoonheid (32%)
440 stemmen