Volledig scherm
© TV Enschede FM

Video | Flats en winkels aan de Fazantstraat in Enschede tegen de vlakte

ENSCHEDE - Woningcorporatie De Woonplaats gaat twee appartementencomplexen aan de Fazantstraat slopen en herbouwen. De complexen zijn aan vervanging toe doordat er de laatste jaren weinig aandacht aan is besteed. De sloop begint op z’n vroegst in de tweede helft van 2017.

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de omliggende wijken Roombeek en Deppenbroek. In Mekkelholt is echter weinig vernieuwd. De Woonplaats liet daarom een woononderzoek en een stedenbouwkundige verkenning uitvoeren. Na lang overleg met de gemeente is besloten de complexen te slopen. De nieuwe complexen zijn bedoeld voor de sociale huur.

Voorrang
De komende tijd worden de bewoners van de Fazantstraat geïnformeerd en gaan ze samen met De Woonplaats op zoek naar een nieuwe passende woning. Hierbij krijgen de huidige bewoners van de appartementen voorrang op nieuwe huurders. De woningen die de komende tijd leeg komen te staan in de flats, worden tijdelijk verhuurd.

De Woonplaats betrekt omwonenden bij de invulling van de nieuwbouw.

Winkels
De winkelpanden die nu nog in het complex zitten verdwijnen. De meeste winkels staan al leeg en de laatste twee huurders hebben inmiddels een officiële huuropzegging ontvangen.

Nieuwbouw
Het braakliggende terrein dat achter één van de twee te slopen gebouwen ligt, wordt meegenomen in het bouwplan. De Woonplaats wil hier eengezinswoningen bouwen die ook voor de sociale verhuur bedoeld zijn.

TV Enschede FM sprak met Nico-Tom Pen, programmamanager vastgoedontwikkeling van De Woonplaats. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede FM: http://www.tvenschedefm.nl

Poll

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

  • Wat een pech, uithuilen en over twee jaar opnieuw proberen (71%)
  • Misschien moeten we stoppen met de heilloze missie van dit team (20%)
  • Een racen met zonneauto's? Ik houd het gewoon bij Formule 1 (9%)
301 stemmen