Volledig scherm
© Frans Nikkels

Video | Hangjeugd zorgt voor overlast bij kerkhof Enschede

ENSCHEDE - Hangjeugd veroorzaakt in toenemende mate overlast in de omgeving van het Boerenkerkhof. Een groep van ongeveer acht jongeren zorgt volgens buurtbewoners voor een onveilig gevoel.

Overlast
Verder vormen fietsendiefstal en geluidsoverlast een bron van ergernis. Ook zouden er drugs worden gebruikt en gedeald. Vrijdag werd een van de jongeren na fouillering door de politie gearresteerd.
Buurtbewoner Klaas Bootsma: „Ik merk dat de afgelopen weken de overlast door hangjongeren bij het Boerenkerkhof toeneemt. Ze zitten hier vanaf een uur of drie tot laat in de avond. Ze spelen muziek af op hun mobiel wat lawaai veroorzaakt en laten een bende achter op straat en op het plein.”

Perfecte hangplek
Bootsma heeft het vermoeden dat er ook in drugs wordt gedeald bij het Boerenkerkhof. „Ik zie wel eens mensen langsfietsen, die stoppen daar even en rijden dan weer door. Die zijn in elk geval niet op weg naar het rijksmuseum... Ik denk dat de politie er wel wat aan kan doen, door bijvoorbeeld meer te surveilleren.”
Het kerkhof, waar een basisschool naast ligt, is volgens Bootsma de perfecte plek voor hangjongeren. „Het is beschut, ligt vlakbij het centrum en de jongeren kunnen hier doen wat ze willen zonder bekeken te worden door winkelend publiek.” Een andere omwonende, die anoniem wil blijven, beweert dat de jongeren fietsen stelen en harddrugs gebruiken.
Woordvoerder van de gemeente Bart Scholten bevestigt het beeld dat de buurtbewoners schetsen. „Er komen via verschillende kanalen signalen binnen die duiden op een probleemsituatie aan het Boerenkerkhof. Mensen voelen zich geïntimideerd door de samenscholing bij het kerkhof. We nemen de situatie zeer serieus 

TV Enschede FM ging bij buurtbewoners langs. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (25%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
1238 stemmen