Volledig scherm
Henri van der Schaaf in zijn energieneutrale woning © Frans Nikkels

Video | Huurders woningcorporatie Ons Huis Enschede besparen energie

ENSCHEDE - Met het pilotproject energiebesparing van Ons Huis, zet de woningcorporatie huurders aan om minder energie te verbruiken. Uit de resultaten van een afgesloten onderzoek van Ons Huis blijkt dat iets meer dan de helft van de deelnemers de doelstelling van 5 procent energiebesparing heeft gehaald.

82 huurders van Ons Huis doet sinds vorig jaar flink zijn best om te besparen op de energierekening. Iets wat vaak met de kleinste aanpassingen al te bereiken is: stekker eruit van de magnetron als die niet wordt gebruikt, de verwarming een graadje lager en niet te lang en te warm douchen. Het zijn voorbeelden waar snel winst mee kan worden geboekt.

Voorbeeldhuurder
Henri van der Schaaf (55) is een voorbeeldhuurder als het gaat om energiebesparing. Hij behoort tot de groep die grote slagen maakt met het besparen op de energiekosten. Ruim 2.000 euro krijgen hij en zijn gezin terug na de jaarrekening van de energiemaatschappij. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in een passiefhuis aan de Tulpstraat, een energieneutrale woning.

Hoe ziet zo’n huis eruit? Reporters van TV Enschede FM namen een kijkje binnen. Bekijk de beelden hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (14%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (66%)
98 stemmen