Volledig scherm
© TV Enschede FM

Video | Jeugd ViVa van start in Enschede

ENSCHEDE - De 62e editie van de Jeugd ViVa is maandag van start gegaan bij Speeltuin 't Mekkelholt in Enschede.

In speeltuinen verspreid over heel Enschede vindt in de zomervakantie de Jeugd ViVa plaats. Elke week is een andere speeltuin aan de beurt. Tijdens die week zijn er verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Van voetballen en spijkerpoepen tot knutselen en bakken. “Je verveelt je nooit, want je kunt zoveel doen,” vertelt de 8-jarige Vinz die druk kleine elastiekjes aan elkaar bindt om een koordje te maken. “Dat heet loomen.”

Opening
Wethouder Jeroen Hatenboer opende maandag samen met de 15-jarige Jeremy de ViVa in Speeltuin 't Mekkelholt. Dat ging met een heuse Houdini-act. De twee werden vastgebonden met een ketting en moesten zich op miraculeuze wijze vrij maken.

Activiteiten
De activiteiten op ’t Mekkelholt duren een week. In die zeven dagen worden er ongeveer tweehonderd kinderen verwacht. Zestien vrijwilligers leiden de activiteiten in goede banen. “Aan het einde van de week ben je dan ook gesloopt,” vertelt Ans Meijer mede-organisator van de Jeugd ViVa in de speeltuin.

TV Enschede FM sprak met Ans Meijer over de Jeugd ViVa dagen. Beluister het fragment hieronder. Bekijk hierboven beelden van de opening.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1632 stemmen