Volledig scherm
© De Triangel

Video | Knuffeldier Kato zweeft van Enschede naar het Roergebied

ENSCHEDE - Mascotte Kato de Koe van basisschool De Triangel in Enschede is maandag door leerlingen het luchtruim ingestuurd. Het knuffeldier heeft al hangend aan een grote heliumballon zo'n 100 kilometer afgelegd.

"Zijn reis heeft onze stoutste dromen overtroffen", vertelt directrice Annet Frieser Scholten enthousiast. "We hadden nooit verwacht dat Kato zo ver zou komen, geweldig!"

Heliumballon
​Het knuffeldiertje werd maandag aan een grote heliumballon bevestigd en onder het toeziend oog van zo'n 1200 kinderen, docenten en ouders de ruimte ingestuurd. De leerlingen konden Kato volgen aan de hand van een GPS-tracker en een GoPro-camera die aan het diertje waren bevestigd. De reis hield de school twee dagen in zijn greep. "Vooral de jonge kinderen waren bezorgd", aldus de directrice.

Dinsdag werd de koe gevonden in het Duitse Hagen, dichtbij Dortmund. Bekijk de beelden van zijn reis hier.De lancering van Kato de Koe was het startsein van het techniekproject 'Techno-Challenge'. Basisscholen De Triangel, Het Palet en Kinderdomein dompelen zich gedurende twee weken onder in de wereld van techniek en wetenschap. "Het doel is dat kinderen inzien dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op de toekomst door op onderzoek uit te gaan," legt Frieser Scholten uit. Samen met studenten van de Twente Academy Young werken de scholieren aan een onderzoeksvraag. Ze presenteren hun uitkomsten vrijdag. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
467 stemmen