Volledig scherm
© Jenne Smit

Video | Korfballers Oranje houden clinics bij Ons Clubje in Glanerbrug

GLANERBRUG - Apetrots zijn ze bij G.K.V. Ons Clubje. De kleinste korfbalvereniging van Enschede heeft het voor elkaar gekregen dat het Nederlands korfbalteam op bezoek komt in Glanerbrug. Om te trainen, voor een aantal clinics en een demonstratiewedstrijd.

Om de korfbalsport en de Europese kampioenschappen te promoten, bereidt het Nederlandse team zich op zes locaties in Nederland voor op het EK korfbal, dat van 22 tot en met 30 oktober in Dordrecht wordt gehouden. Het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond koos uit honderden aanvragen ook voor Ons Clubje.Voorzitter Peter van de Steeg (52) van Ons Clubje meent dat de uitverkiezing door het KNKV vooral te danken is aan het bidbook dat het enthousiaste lid Dion Temmink (25) in korte tijd in elkaar heeft gedraaid.

De reporters van TV Enschede FM maakten een reportage over de clinics bij G.K.V. Ons Clubje. Bekijk de reportage hierboven.

Slechts veertig lid
Op de vijf basisscholen in Glanerbrug en de twee basisscholen in de Eschmarke zitten bijna tweeduizend leerlingen. Daarvan zijn er slechts veertig lid van Ons Clubje’, schrijft Dion Temmink in zijn bidbook. Ons Clubje hoopt dat de clinics door de Oranjeselectie een onuitwisbare indruk op de schooljeugd maken. Over twee jaar wil de club in elke leeftijdscategorie twee jeugdteams hebben die meedoen in de korfbalcompetitie.

Enschede FM sprak met Dion Temmink, van G.K.V. Ons Clubje. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

http://www.tvenschedefm.nl/

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
667 stemmen