Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Video | Leger des Heils in Enschede na verbouwing weer open

ENSCHEDE - Het Leger des Heils opent na een grondige ver- en herbouw de locatie aan de Molenstraat 27. De grootste verandering is, dat de 26 inpandige studio’s allemaal een eigen douche, keuken en badkamer hebben.

Dirk van den Hoek, directeur Leger des Heils Overijssel en locatiemanager Alberte Feijer zijn positief gesteld over de nieuwe woonvorm kortdurende opvang met 24-uurs begeleiding. Van den Hoek: „Op deze wijze proberen wij het gewone leven van de mensen te herstellen. Dat ze leren zelf hun vrije tijd in te delen, de financiën op orde krijgen en hun eigen potje te koken.”

Ruimer
Eind mei verhuisden de bewoners van het Leger al van de oude locatie over naar het pand aan de Molenstraat. „Daar hadden de cliënten alleen een bed”, legt Feijer uit. Hoewel de studio’s ruimer zijn betekent ook dat is ingeboet op het aantal plekken. „Dat klopt, maar bij het beschermd wonen op het Bijvank zijn twee plekken bijgekomen”, legt Feijer uit.

Onderdak
Daklozen, mensen met een psychische aandoening, ex-gedetineerden, je kunt het zo gek niet bedenken of ze kloppen aan bij het Leger des Heils. Voor een periode van zes tot negen maanden kunnen zij onderdak krijgen bij de welzijnsorganisatie. „Daarna stromen ze door naar of beschermd of ambulant wonen of ze krijgen een woning bij de woningcorporatie”, licht Feijer toe.

Bang
De twee erkennen dat niet iedereen bij het Leger des Heils onderdak vindt. „Soms moet je mensen echt verleiden om een traject bij ons in te gaan. Vaak zijn de mensen die op straat leven bang om dingen te verliezen”, vertelt Van den Hoek. „Dat komt ook omdat deze mensen al vaak zijn teleurgesteld”, voegt Feijer toe.

Schoonmaakmiddel
Het verbouwde pand ruikt naar schoonmaakmiddel. Een van de studio bewoners opent gastvrij de deur. Hij vertelt dat hij in mei mee verhuisde naar de locatie aan de Molenstraat. „Het is hier veel mooier dan in het oude pand. Ik kan zelfstandig mijn eten maken. Ik heb zelfs een eigen badkamer”, vertelt hij. De studio is niet groot en schoonmaken doet ie zelf. „Er zijn mensen waar je op dat gebied niet achteraan hoeft te lopen”, zegt Feijer met een lach.

En hoe kijkt de bewoner naar de toekomst? „Ik hoop dat ik snel een woning krijg. Ik woon al vanaf september vorig jaar bij het Leger des Heils. Ik ben er klaar voor, maar wachten duurt altijd lang hé”, besluit hij.

Enschede FM sprak met Albertus Feijer, Communicatie woordvoerder van Het Leger des Heils. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

http://www.tvenschedefm.nl/

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (53%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (33%)
2215 stemmen