Volledig scherm
Bewoners Kitty Veenstra en Francis Wessing (leden van werkgroep Fontein) © Lars Smook

Video | Na acht jaar schot in herstel fontein Wesselerbrinkpark in Enschede

ENSCHEDE – De waterval bij de plantenbak en de bijbehorende fontein in de vijver van het Wesselbrinkpark staan al meer dan acht jaar stil. Nu zit er eindelijk schot in de zaak.

Na aandacht in het wijkprogramma Jij in de Wijk van TV Enschede kwam er schot in de zaak. Er is een werkgroep opgericht die aan de slag gaat om de waterpartij weer in ere te herstellen.

Wijkbewoonster Kitty Veenstra heeft zich ontfermd over de waterpartij, nadat de wijkraad in november 2015 een oproep deed. Een bewoner moest het project oppakken om zo de wijkbudgetten in te kunnen zetten. „De afgelopen jaren is de wijk een beetje afgegleden. We doen alle moeite om dit stadsdeel weer een leuk aanzicht te geven.”

Kosten
Als de fontein en de waterval eenmaal weer in werking zijn gesteld, zijn de jaarlijkse vaste kosten het grootste obstakel. Er is zo’n 8000 euro per jaar nodig. In dat bedrag zit behalve de stroomrekening ook de demontage van de pomp in de wintermaanden. De werkgroep is voor deze vaste kosten op zoek naar sponsors.

Volgende week donderdag komt de werkgroep met een plan voor de sponsoring op de openbare wijkraadsvergadering van de Wesselerbrink.

Feestje
„Wij hopen dat de fontein half juni eindelijk weer aangaat”, zegt Veenstra. „Dan maken we er een leuk feestje van, samen met de winkeliers en de toekomstige partners.”

Wat vindt de buurt van de stilstaande fontein in het Wesselerbrinkpark? De makers van het programma Jij in de Wijk van TV Enschede zijn de buurt ingegaan met die vraag. Bekijk hun verslag hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
372 stemmen