Volledig scherm
© Frans Nikkels

Video | Nieuwe verlichting tegen criminaliteit in binnenstad Enschede

ENSCHEDE - Sinds kort branden er in de avond en ’s nacht 21 lampen tussen Irene Passage en het Muziekkwartier, zowel rechtsom langs De Wonne over de Minkgaarde als linksom. Met licht zijn zwervers en vooral drugsdealers in de Noorderhagen en Wilminkplein weer een beetje meer op achterstand gezet.

De verlichting is een volgende stap in wat heet de fysieke aanpak van de gribus die Noorderhagen en omgeving was. De lampen maken een wereld van verschil. Gemene zaken verdagen nu eenmaal geen licht. „Maar ook al heb ik de indruk dat het beter wordt, we zijn er nog lang niet”, zegt Leo Moons.

Veilig
Moons woont aan de Noorderhagen en is als actief binnenstadsbewoner binnen de Projectgroep Noorderhagen en tegenwoordig de Stichting Wijkraad Binnenstad Enschede zo’n jaar of anderhalf druk geweest met de lampen. De loper van licht van de parkeergarage Irene naar theaters is een teken van goed Enschedees gastheerschap, zo meent hij. „Dat het publiek zich prettig voelt en veilig waant.”

Buurt
De buurt was eerst geconsulteerd of de financiering uit het wijkbudget akkoord was. „Het is een kostbare geschiedenis. We kregen 80 procent bijval. Toen durfden we het aan. Het is een avontuur van 65.000 euro. Inderdaad geen klein bier.”

TV Enschede FM ging met Leo Moons de stad in en bekeek de nieuwe verlichting. Bekijk hierboven de reportage.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
1040 stemmen