Volledig scherm
Lotte Krijnsen met haar paard Rosenstolz. © Emiel Muijderman

Video | Olympische droom van amazone uit Lonneker spat uiteen: 'Het is zuur'

LONNEKER – De olympische droom van Lotte Krijnsen (27) uit Lonneker is uiteen gespat. Ze is niet geselecteerd voor de Nederlandse afvaardiging die van 7 tot en met 16 september naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro gaat.

"Het is wel zuur", zegt ze, "het hele jaar gaat het goed en dan gaat het in een keer iets minder." Dichtbij was ze zeker. Tijdens een van de selectiewedstrijden in Roosendaal haalde ze twee keer het podium met een tweede plaats en won ze de teamtest, een van de meetmomenten voor de Paralympische Spelen in Brazilië.

Druk
In Ermelo ging het mis. Lotte denkt dat ze door de druk die op haar schouders rustte geen hoge score neerzette op het Nederlands kampioenschap.

Vergroeiing
Lotte lijdt aan de aangeboren ziekte, de neurofibromatoses van Recklinghausen. Ze heeft vergroeiingen in zenuwen en botten. Ze heeft vooral last van haar linkerbeen. Reporters van TV Enschede namen een kijkje bij Lotte en haar paard Rosentolz. (De tekst gaat onder de video verder)

2020
Gaat dressuuramazone Lotte Krijnsen nu voor de Paralympsche Spelen in 2020? "De trainer zegt dat mijn paard Rosenstolz makkelijk twee spelen mee kan. Maar voorlopig houd ik een kleine wedstrijdpauze. Er zijn nog een aantal verbeterpunten waar we aan moeten werken."

Lees het complete verhaal over Lotte Krijnsen en haar weg naar Rio via Blendle of in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (53%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (35%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (12%)
275 stemmen