Volledig scherm
© Frans Nikkels

Video | Onderzoek naar teken in Enschede

ENSCHEDE - Hoeveel teken zitten eigenlijk in het gras verscholen? Bioloog Fedor Gassner doet onderzoek in opdracht van de gemeente Enschede of er in het gras- en bosrijke gebieden kleine bloedzuigende beestjes verstopt zitten.

Het is een steekproef om te meten hoe groot de kans is dat mensen en dieren door teken worden gebeten. Het resultaat: een teek en een larf. "Het warme en droge weer is niet gunstig voor de teek. De kans dat hij gaat zitten op een grasspriet is nu wel erg klein”, zegt Gassner. Met een katoendoek van een vierkante meter loopt de bioloog door het gras in de buurt van de Siriusstraat. Zijn broekspijpen zijn voor de veiligheid in de sokken gestoken.

Met zijn kennis en geoefende oog bestudeert hij na elke 25 passen het witte doek. „Een teek herken je omdat je die niet plat kan drukken, andere beestjes wel. Maar geen teken van teken”, geeft hij aan terwijl hij de witte lap weer oppakt. Hij vertelt dat met een steekproef op de Utrechtse Heuvelrug een paar dagen terug een heel ander resultaat opleverde. „Daar zater er wel 10 tot 20 op het doek.”

TV Enschede FM ging langs bij bioloog Fedor Gassner. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

 

http://www.tvenschedefm.nl/

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3054 stemmen