Volledig scherm
De Pijlhovestraat in Enschede © Emiel Muijderman

Video | Pijlhovestraat in Enschede is ‘racebaan’ geworden

ENSCHEDE – De Pijlhovestraat, op Twekkelerveld, is nu bijna drie jaar een fietsstraat, maar echt veiliger is de straat volgens buurtbewoners niet geworden. Het gladde, roze wegdek nodigt automobilisten namelijk uit tot hoge snelheden, vertellen de bewoners van de straat.

"In het begin ging het heel goed: mensen reden ook allemaal netjes 30. Maar nu is het gewoon een racebaan", vertelt een bewoonster van de Pijlhovestraat aan de reporters van Jij in de Wijk, het wijkprogramma van TV Enschede FM.

Asfalt
De bewoners van de Pijlhovestraat hebben wel een verklaring voor de snelheidsduivels in hun straat. "Dat asfalt", vertelt een bewoner. "Brommers en motoren, dat scheurt er maar overheen." Ook de aangepaste verkeerssituatie in de vorm van een voorrangsweg die juist de fietsers moet beschermen, helpt niet mee.

Onwetendheid
Volgens de bewoners van de Pijlhovestraat is de fietsstraat op zich wel veiliger geworden voor fietsers, maar buiten zij de situatie soms onnodig uit. Onwetendheid over de verkeersregels leidt volgens de bewoonster tot irritaties en gevaarlijke situaties.

Bekijk de reacties van de buurtbewoners hieronder:

De snelheidsproblemen zijn bekend bij de gemeente. De Lasonderstraat, ook een fietsstraat, heeft wel her en der objecten om de snelheid af te remmen, zoals drempels en plateaus. Ook toekomstige fietsstraten krijgen deze objecten. Volgens Christian ter Braack, verkeerskundige van de Gemeente Enschede, staat het plaatsen van obstakels in de Pijlhovestraat niet op de planning. "Het is een relatief korte straat en we zijn nu bezig met nieuwe fietsroutes."

De Wethouder Elhorststraat en het verlengde daarvan, de Belgiëlaan, staan op de nominatie om fietsstraat te worden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Oud-Saxionstudente krijgt 90 euro boete voor wildplassen

Oud-Saxionstudente krijgt 90 euro boete voor wildplassen

  • Belachelijk, de gemeente moet voor voldoende openbare toiletten voor vrouwen zorgen (56%)
  • Eigen schuld, had ze maar vlak voor sluitingstijd in een café moeten gaan (30%)
  • Waarom moest de rechter hier zo nodig zijn plasje over doen? (14%)
1018 stemmen