Volledig scherm
© Lars Smook

Video | Politie kan dader van overval op jonge weduwe niet achterhalen

ENSCHEDE - De politie tast in het duister over de overval op 18 augustus in een woning aan de Reggestraat in Enschede. De bewoonster, een 33-jarige weduwe en moeder van twee kinderen, werd door een onbekende man in haar huis overrompeld en bedreigd met een vuurwapen. „De dader moet geweten hebben dat het slachtoffer een flink geldbedrag in huis had”, vertelt Chantal Westerhoff, woordvoerder van politie Oost-Nederland.

Met een reconstructie in de woning aan de Reggestraat hoopt de politie meer aanwijzingen te krijgen over wie de mogelijke dader is. „Naar aanleiding van de uitzending Onder de Loep kregen wij al een aantal tips binnen. Maar we hopen met een landelijke uitzending op Opsporing Verzocht toch meer informatie naar boven te krijgen”, vervolgt ze.

Voor de opname worden de belager en het slachtoffer gespeeld door acteurs. „De overval heeft een grote impact op het gezin. De 9-jarige dochter die boven op haar kamer lag kreeg alles mee. Zij is nog steeds bang.” De politie neemt de zaak hoog op. Een overval wordt gezien als een ernstig misdrijf. Het Openbaar Ministerie kan daarvoor een gevangenis van zes jaar eisen. De uitzending van Opsporing Verzocht is 4 oktober op NPO 1 om 20.30 uur.

TV Enschede FM sprak met politie woordvoerder Chantal Westerhoff. Bekijk het hierboven. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Het televisieprogramma Opsporing verzocht maakt reconstructie van overval 33-jarige weduwe in de Reggestraat in Enschede

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
88 stemmen