Volledig scherm
© Wouter Borre

Video | Project de Forelderij bestaat tien jaar: "Dit project heeft mij echt geholpen"

ENSCHEDE- Het re-intergratieproject de Forelderij aan de Usselerrietweg viert hun bestaan. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld drugs- of drank problemen, kunnen bij het project hun dag besteden.

Het uiteindelijke doel van het project is om de deelnemers klaar te stomen voor verdere re-integratie, vrijwilligerswerk of een andere baan.

Deelnemers kunnen hun dag besteden door bijvoorbeeld samen in de forelvijvers te vissen of een tuintje bij te houden. Alles wat ze uit de vijver en de tuin halen, wordt meteen bereid in de keuken. Als dat niet kan, wordt het verkocht in een winkeltje op het terrein. De deelnemers van het project kunnen ook in contact komen met bezoekers, die bij hun de kunst van het tuinieren kunnen afkijken. “Dit project helpt zeker op sociaal vlak,” vertelt een deelnemer van het project.

Trajectbegeleider Judith Rouwenhorst is trots op het project. “Tien jaar geleden was de kwekerij alleen maar een grote lap grond, en waren er nog geen vijvers. Daar zijn we het meest trots op, hoe ver we zijn gekomen.” Reporters van TV Enschede FM bezochten de Forelderij en spraken met Rouwenhorst. Bekijk de reportage over het project hierboven.

Verder sprak TV Enschede FM met de directeur van SurPlus, Jack ten Haaf. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
318 stemmen