Volledig scherm

Video | Rabobank laat skaters in Enschede gebruik maken van hun terrein

ENSCHEDE – De Rabobank stelt tijdelijk het voormalige Coberco-terrein aan de Raiffeisenstraat in Enschede beschikbaar voor skaters uit de omgeving.

De reporters van TV Enschede FM namen een kijkje bij de skatebaan. Bekijk de reportage hierboven.

Het begon allemaal toen skater Erik Graave (30) stiekem een muurtje bouwde op het terrein voor hem en zijn skateboardvereniging: de Fabriek. Het ging een tijdje goed, maar toen betrapte servicemedewerker Wietse Golbach van de Rabobank de vriendengroep.


Rabobank
Erik vertelde Golbach over de Enschedese skaters en het werk dat de vereniging doet voor de jongeren, zoals het bieden van een plek waar ze kunnen skaten en trainen. Het verhaal bracht hem tot in de directiekamer van de Rabobank Enschede-Haaksbergen. "We zijn samen met de Rabobank tot een gentleman's agreement gekomen. Wij mogen een jaar gebruikmaken van de locatie, tenzij de grond eerder door de Rabobank wordt verkocht."

Geld
Met 500 euro op zak, gekregen van de Rabobank en geld dat via crowdfunding binnenkwam, ging Erik aan de slag met het terrein. Het skateterrein op het Stationsplein voldoet volgens hem niet meer: ‘’Het afsfalt van de buitenbaan op het Stationsplein is versleten. Dat rijdt niet meer zo lekker.’’

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Kilian Gool
http://www.tvenschedefm.nl/

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
664 stemmen