Volledig scherm
© GoogleMaps

Video | Rijtje panden Langestraat Enschede verkocht

ENSCHEDE - De rij winkelpanden aan de Langestraat 9 tot en met 17 en bovenverdiepingen zijn verkocht. Geen van de huidige huurders wist dat de vorige eigenaar VastNed Retail Nederland op zoek was naar een koper.

Nieuwe eigenaar
Een dag na de verkoop kregen de huurders een brief dat hun pand een nieuwe eigenaar heeft. Dat kwam vooral hard aan bij de kunstenaars die al bijna 30 jaar de verdieping huren boven de voormalige kledingzaak Biblos en het ingenieursbureau Aviv. Zij hebben een opzegtermijn van slechts twee maanden.

De nieuwe eigenaar, Orhan Elia uit Hengelo, bouwt de verdiepingen om tot ongeveer 20 appartementen. De winkels worden grondig gerenoveerd.

Geen bericht
Een mogelijke reden dat VastNed de huurders niets heeft laten weten vóór de verkoop, is dat het een beursgenoteerd bedrijf is. Dit soort bedrijven mag geen beursgevoelige informatie vooraf geven. De huurders vinden dat de nieuwe eigenaar op zich in zijn recht staat. Ook vinden ze het een goede zaak dat de winkelpanden opgeknapt worden. “De vorige eigenaar heeft ze al die jaren gewoon verwaarloosd”, zegt Susanne Klappe, eigenaresse van yogaschool BodyWise. Ook Klappe moet op zoek naar een nieuw pand voor haar yogaschool. “Als ik had geweten dat mijn pand te koop stond, had ik het graag zelf gekocht", zegt ze.

Verslaggever Niclas Zomer van TV Enschede FM ging naar de kunstenaars die in de panden hun ateliers hebben. Beluister de reportage hieronder. TV Enschede ging naar de panden toe. Bekijk het item hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2788 stemmen