Volledig scherm
Onno van Veldhuizen opende nieuwe zaak Maison Manon in juli © Annina Romita

Video | Sloop bij Maison Manon in Enschede 'eigen schuld dikke bult'

ENSCHEDE – Maison Manon heeft volgens vastgoedeigenaar Aprisco bewust 5 meter te veel gebouwd. De eigenaren bestrijden dat.

Afgesproken was dat Jan Nijland (Maison Manon) in ruil voor de 5 meter een complete bovenverdieping zou krijgen. Dat hij zijn nieuwe interieurzaak op last van de voorzieningenrechter deels moet slopen, is zielig, zegt directeur Harold Beugelink van vastgoedonderneming Aprisco uit Assen. "Maar hij heeft zichzelf in deze penibele situatie gemanoeuvreerd. Hij wist hoe expliciet de afspraken over grondverdeling waren en heeft die bewust naast zich neergelegd. Eigen schuld, dikke bult."

TV Enschede FM vat het conflict kort samen in onderstaande video. (Tekst gaat verder onder de video)

Opgesplitst
Aprisco is eigenaar van het overgrote deel van het Woonplein. Beugelink heeft de deal tot stand gebracht tussen Nijland en curatoren van projectontwikkelaar Groengoed uit Den Bosch, mede-eigenaar van het perceel en het winkelpand dat eind 2012 afbrandde. De curatoren en Nijland kwamen overeen dat het perceel werd opgesplitst in twee delen, voor twee onafhankelijke winkelruimtes. Maison Manon aan de kant van de Hengelosestraat, supermarkt Aldi als beoogde nieuwe mede-eigenaar van het andere perceel met winkelpand in het verlengde daarvan.

Kort geding
Groengoed-curatoren Maarten van Ingen en Florix Dix spanden een kort geding aan tegen de familie Nijland toen duidelijk werd dat het nieuwe pand 5 meter dieper was dan notarieel was vastgelegd. De voorzieningenrechter stelde hen in het gelijk. De curator is blij met het vonnis. "Hiermee kunnen wij Aldi tenminste toch nog contracteren." De onderhandelingen met Aldi zijn volgens Van Ingen op wat technische details na rond.

​Enschede FM sprak met Jan Nijland, eigenaar van Maison Manon. Beluister het fragment hier.

Verbaasd
Eigenaar Jan Nijland van Maison Manon zegt verbaasd en teleurgesteld te zijn over het standpunt van Aprisco-directeur Harold Beugelink. "Aprisco is zelf geen partij in dit geschil en was er in de cruciale laatste onderhandelingsfase ook niet meer bij betrokken." Volgens Nijland ligt er precies het aantal vierkante meters aan 'netto' verkoopruimte dat is afgesproken. "De genoemde 5 meter 'extra' bouwdiepte is volgens een in onze opdracht door deskundigen uitgevoerde digitale inmeting onjuist." De aantijgingen dat bewust te diep zou zijn gebouwd noemt hij dan ook 'onterecht en onnodig kwetsend'.

Jan Nijland legt zich er niet bij neer. Hij gaat bij het hof in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Lees het complete verhaal via Blendle of in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag 10 augustus.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Poll

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

  • Wat een pech, uithuilen en over twee jaar opnieuw proberen (71%)
  • Misschien moeten we stoppen met de heilloze missie van dit team (20%)
  • Een racen met zonneauto's? Ik houd het gewoon bij Formule 1 (9%)
287 stemmen