Volledig scherm
© Studio DAD

Video | Textielfabriek van Van Heek op de Bothoven wordt authentiek winkelcentrum

Er wordt fors geïnvesteerd om van De Bothoven een fraai winkelcentrum te maken, met een bijzondere combinatie van authentieke details uit de Enschedese textielhistorie en hedendaagse architectonische snufjes. Sloopbedrijf Kamphuis is druk bezig met het verwijderen van de stalen damwandplaten die de gevels van het oude fabriekscomplex decennia lang hebben bedekt. Wat al die tijd achter de platen was verstopt, blijkt goed geconserveerd.

Het pand van dierenspeciaalzaak Jumper wordt gesloopt, maar pas als het voormalige fabrieksgedeelte helemaal klaar is.Bedrijfsmakelaar Peter Rotteveel van Snelder Zijlstra is op zoek naar andere gebruikers voor de units die in het fabrieksgedeelte zijn gepland. Meubelzaak Istikbal gaat op 1 september verhuizen. Emté blijft op de huidige plek, maar krijgt nieuwe gevels en wordt in een nieuw jasje gestoken. Het geel in de huisstijl van Emté zal volgens de nieuwe formule plaats maken voor antracietgrijs.

Emté krijgt wellicht gezelschap van de Aldi. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd met de gemeente, evenals over de bestemmingsplanwijziging. Als Aldi naar de Lage Bothofstraat komt, wordt de vestiging aan de Lipperkerkstraat gesloten. De outletstore die in het voormalige pand van Scapino trok, stopt er mee.

"We waren zelf ook verrast dat alles er nog zo goed uitzag toen de eerste platen waren verwijderd”, vertelt mede-eigenaar Erik Richters van bouwmanagementbureau Som uit Oldenzaal, dat de regie over de transformatie van het winkelcomplex heeft. Het principe van oud en nieuw tot een harmonieuze eenheid samenvoegen, zal ook worden toegepast bij winkelcentrum De Bothoven.

De reporters van TV Enschede FM interviewden Erik Richters over het winkelcentrum. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

http://www.tvenschedefm.nl/

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (32%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (61%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (7%)
2723 stemmen