Volledig scherm
© Vijay Slager

Video | Thuisbrouwers uit Enschede winnen bierwedstrijd

WIJLRE/ENSCHEDE - Enschedeërs Dennis Pancras en Niels Bosman hebben de vijfde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Het thuis gebrouwen donkere biertje - ook wel: Porter - van de heren uit Enschede is door de Brand-jury uit maar liefst 194 inzendingen gekozen als beste.

Juryvoorzitter Derek Walsch was vol lof over het bier van de Enschedeërs: "Deze Porter is vol, donkerkoper, met associaties van karamel en chocolade en heeft een volle, romige schuimlaag." 

Overwinning
Bosman en Pancras zijn blij verrast met hun overwinning: "We kunnen bijna niet geloven dat onze Porter als beste is verkozen uit maar liefst 194 aanmeldingen! We kijken er erg naar uit om samen met de Meesterbrouwers van Brand te gaan brouwen en hopen dat anderen net zo gaan genieten van onze Porter als wij."

Prijs
De populariteit van het thuisbrouwen groeit; de 194 inzendingen zijn ten opzichte van vorig jaar een verdubbeling. Als prijs mogen de Enschedeërs hun recept samen met de Meesterbrouwers van Brand brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In 2017 komt de Porter op de markt.

TV Enschede FM sprak met Dennis Pancras over het succes. Beluister het fragment hieronder terug. Reporters van TV Enschede FM bezochten de plaats waar het prijzenpakkende biertje wordt gebrouwen. Bekijk die reportage hierboven terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (34%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1910 stemmen