Volledig scherm

Video | Van knoflookpers tot ondergoed: deze vrouw uit Enschede heeft álles in roze

ENSCHEDE - Ze slaapt onder een roze beddengoed, doucht naast een roze gordijn en draagt alleen kledingstukken in de kleur roze. De complete woning van de Enschedese Hildegard Brouwer (54) ademt de kleur roze.

,,Heb je mijn roze prinsessentoetsenbord met spiegeltje gezien?” vraagt Hildegard aan haar vriendin Mirande Stijntjes (56). De dames zitten aan de thee in het huis van Hildegard. Alles is roze: van koekenpan en knoflookpers tot aan de strijkijzer en de waterkoker. ,,Zelfs mijn bh en ondergoed zijn roze”, lacht ze.

Wc-bril
Op de bovenverdieping is het niet heel anders. Hildegards kast hangt vol kledingstukken in verschillende tinten roze. “Ik hoef nooit lang na te denken wat ik aan trek. Alles heeft toch dezelfde kleur,” lacht ze. Ook het douchegordijn, de wasmand en de handdoeken zijn allemaal roze. Alleen de wc-bril is niet roze, dat mocht niet van haar zoon. “Dan zou hij bij de buurvrouw naar de wc gaan,” vertelt ze schaterlachend. Nu hij het huis uit is staat de bril hoog op haar prioriteitenlijstje.

Liefde
De liefde voor de kleur komt bij Hildegard voort uit het feit dat ze geen leuke zwangerschapskleding kon vinden. Via haar moeder kwam ze aan grote rollen roze stof waarvan ze haar eigen kleding maakte. Haar oog valt sindsdien op de kleur.

Internet
Het is niet altijd makkelijk om alle items in haar favoriete kleur te vinden. ,,In de beginjaren was er geen waterkoker in die kleur te krijgen. Nu bestel ik veel via internet. Ik scan winkels wel gelijk op mijn kleur. Als er niks in het roze is, loop ik weer weg”

De reporters van TV Enschede FM namen een kijkje bij Hildegard thuis. Benieuwd naar haar collectie? Bekijk de beelden hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Hildegard Brouwer (links) en Mirande Stijntjes © Emiel Muijderman

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (36%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (40%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (23%)
316 stemmen