Volledig scherm
© Christian van der Meij

Video | Weekend in Enschede: Vlindertuin, dans en de Multiculturele markt

ENSCHEDE - Het weekend staat weer voor de deur en ook dit weekend zijn er genoeg mogelijkheden om er lekker tussenuit te gaan in eigen stad.

Multiculturele Markt
Het hele weekend is de multiculturele markt te bezoeken in de binnenstad. Ga op ontdekkingsreis langs diverse culturen, door middel van muziek, zang, dans, workshops en hapjes. De markt is te bezoeken op vrijdag tussen 12.00 tot 21.00 uur, op zaterdag tussen 10.00 en 22.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur op de Oude Markt, Langestraat, Ei van Ko, Van Loenshof en de Zuidmolen. 

Vlindertuin
In de binnentuin van museum de Twentse Welle is een vlindertuin gecreëerd. Verpoppende rupsen, rondfladderende vlinders, kasten vol vlinderverzamelingen en verschillende activiteiten zijn onderdeel van de Vlinderfabriek. Zaterdag 2 juli wordt de Vlinderfabriek geopend en is tot 4 september te bezoeken. TV Enschede FM sprak over de fabriek met Tess Jellema, zij is assistent-projectleider bij TwentseWelle. Beluister dat fragment hieronder terug.

Dans
Voor de dansliefhebbers onder ons, zijn dit weekend twee opties. In het Wilminktheater wordt het verhaal van Utopia opgevoerd door 250 dansers van Dansstudio Focus. Om 19.00 uur is de voorstelling te bewonderen. Bij Concordia houdt Balletschool Enschede haar jaarlijkse presentatie. Vanaf 14.00 uur is de voorstelling ‘Ode to Joy’ te bezichtigen. 

Concert
Tot slot geeft het koor Intervocaal, zondag om 13.00 uur een concert in de tuin van de Synagoge. Het koor brengt liederen uit de hele wereld waarbij de diversiteit van de culturen uit Enschede centraal staat. Intussen kunt u genieten van diverse lekkernijen uit de Joodse keuken op de Zomerproeverij.


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM 

www.tvenschedefm.nl

poll

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

  • Douane moet meer en beter controleren (14%)
  • Eigen schuld, kopers willen toch goedekope producten (54%)
  • Online opsporing uitbreiden, handelaren zwaar straffen (31%)
35 stemmen