Volledig scherm
© TV Enschede FM

Video | WhatsApp effectief tegen inbraken in woonwijk 't Wooldrik in Enschede

ENSCHEDE - Het lijkt erop dat WhatsApp-groepen effectief zijn om inbrekers uit de wijken te weren. Dat is de ervaring van wijkagent Peter Vos, die in stadsdeel Oost werkt.

Uit het aantal inbraken en inbraakpogingen in de afgelopen zomer, blijkt dat het instellen van een WhatsApp-groep in 't Wooldrik succesvol was. 
Nauwelijks inbraken
"We hadden daar nauwelijks inbraken", vertelt Vos. "De eerste resultaten zijn in elk geval erg goed." Het afgelopen jaar begonnen veel wijken in Enschede met WhatsApp-groepen om inbrekers het werk onmogelijk te maken. Via de groep waarschuwen bewoners elkaar voor verdachte situaties of roepen elkaar op om uit te kijken naar verdachten.   Diekman Es Minder succes was er op de Diekman Es waar het in de zomer wel enkele keren raak was. Op de website Misdaad in Kaart van de politie is te zien dat er in de zomermaanden zeven inbraken waren in het postcodegebied van Varvik-Diekman. In 't Wooldrik waren dit er vier. "De laatste weken hebben we weer een aantal woninginbraken gezien in de wijk", aldus Vos. "We hebben de WhatsApp-groep wel weer gebruikt om de bewoners mee te laten uitkijken naar de daders." Daardoor kon één inbreker op heterdaad worden betrapt.   Slachtofferhulp In de afhandeling van inbraken werkt de politie samen met Slachtofferhulp. "Wat we in eerste instantie doen is een luisterend oor bieden", vertelt Patricia Doornbos, teamleider in Enschede. "Hoe gaat het met het slachtoffer en waar heeft hij behoefte aan." "Een woninginbraak heeft veel impact. Je gevoel van veiligheid wordt echt aangetast", aldus Doornbos.   TV Enschede FM sprak met wijkagent Peter Vos. Beluister het fragment hierboven.

Kijk hierboven de aflevering van Jij in de Wijk over de WhatsApp-groep in 't Wooldrik.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (53%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (36%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (12%)
269 stemmen