Volledig scherm
De Zuiderspoorflat © Frans Nikkels

Video | Zuiderspoorflat in Enschede gaat plat

ENSCHEDE - Woningcorporatie Domijn heeft woensdag bekendgemaakt dat de Zuiderspoorflat ter hoogte van de rotonde bij de Zuiderval, dat 97 wooneenheden telt, in 2018 wordt gesloopt. Er komen een nieuw appartementencomplex en rijtjeswoningen voor terug.

Een van de belangrijkste argumenten om niet voor renovatie, maar voor sloop te kiezen, zijn de kosten. Het complex voldoet volgens Domijn niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Maar ook de indeling van de flat zelf, zoals de toegangshal en de trappenhuizen, is qua veiligheid niet optimaal. De prijs van een ingrijpende renovatie werd een paar jaar geleden op 10 miljoen euro geschat. Terwijl met sloop en nieuwbouw zo'n 7,5 miljoen euro gemoeid zou zijn.

Nieuwbouw
De planning is om de flat in de eerste helft van 2018 te gaan slopen. In plaats van de 97 wooneenheden komen appartementen en rijtjeswoningen terug. Het gaat daarbij om zo'n 60 woningen in de sociale huur. Domijn wil oude bewoners de mogelijkheid bieden om terug te keren naar de nieuwbouw. Maar veel van de huidige bewoners zullen echt op zoek moeten naar nieuwe woonruimte. De woningcorporatie zegt de bewoners in hun zoektocht te steunen.

TV Enschede FM sprak over de sloop met Robin Schoenmaker, projectleider bij Domijn. Beluister het fragment hieronder terug. Ook bezochten reporters van TV Enschede FM de flat. Bekijk de reportage hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
573 stemmen