Volledig scherm
De opening van het kunstproject op vlonders in het Prins Bernhardplantsoen. © Christian van der Meij

Vijftig mille voor kunst in Hengelo

HENGELO Er komt weer 50.000 euro beschikbaar voor beeldende kunst, bij voorkeur in de binnenstad. Professionele kunstenaars kunnen daartoe tot 1 september subsidie aanvragen bij de gemeente. Per aanvraag is er maximaal 10.000 euro beschikbaar. De projecten moeten tussen oktober van dit jaar en juli 2017 worden uitgevoerd.

De gemeente wil Hengelose kunstenaars met de subsidie kans geven ‘om hun werk in Hengelo zichtbaar te maken’. En dan het liefst in de binnenstad. ‘Door de subsidie moet binnen de gemeente een gevarieerd en kwalitatief jaarprogramma ontstaan op het gebied van beeldende kunst en vormgeving. Impact, zichtbaarheid en kwaliteit staan daarbij voorop’, aldus de gemeente.

Derde keer

Het is de derde keer dat er 50.000 euro beschikbaar komt voor kunstprojecten. Voor het huidige seizoen werden bijdragen toegekend aan de opening van HeARtGallery aan de Drienerstraat, de opening van kunstzaal StARtion op de eerste verdieping van het NS-station, BernhArt-vlonders in de vijver van het Prins Bernhardplantsoen, kunst op het BAM! Festival en graffity in de binnenstad.
 

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
578 stemmen