Volledig scherm
De nieuwe locatie van de voedselbank © Google Streetview

Voedselbank in oktober naar nieuw pand Hengelosestraat in Enschede

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN - De voedselbank hoopt in oktober zijn intrek te nemen in het nieuwe onderkomen aan de Hengelosestraat. Dat laat directeur Ruud Gardenbroek weten. De organisatie verhuist naar een loods aan de achterzijde van autogarage Bleeker.

De voedselbank zit nu nog in het oude Polaroidpand aan de Oldenzaalsestraat, de Performance Factory. Van Domijn moet de organisatie eruit, omdat de woningcorporatie de ruimte nodig heeft voor haar kantoren.

Oppervlakte
De voedselbank gaat er qua ruimte flink op vooruit. Het vloeroppervlak in de Polaroidfabriek bedraagt 700 vierkante meter. Het nieuwe onderkomen heeft een oppervlakte van 1100 vierkante meter. "Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen", zegt Gardenbroek. 

Sponsoren
De voedselbank is nog op zoek naar sponsoren die de organisatie financieel kunnen ondersteunen. De vraag naar voedselpakketten neemt, na de rustige zomerperiode, weer toe. Wekelijks bedient de voedselbank 1300 tot 1400 personen in Enschede en Haaksbergen. Dat komt neer op 500 pakketten per week.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (33%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (59%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (8%)
3154 stemmen