Volledig scherm
© Thinkstock

Voetballers na toernooi vlakbij Enschede in ziekenhuis door drugsdrankje

ALSTÄTTE/ENSCHEDE - Voor een 18-jarige voetballer is het Stammtisch-toernooi van voetbalclub Alstätte, pal over de grens bij Enschede, zaterdag afgelopen met een ziekenhuisopname in Münster. De jongeman dronk een ampul van het verdovende Jungle Juice leeg, dat spelers van twee Nederlandse elftallen aanboden. Ook twee andere jongeren werden hondsberoerd.

Dat meldt de Duitse politie deze zondag. Rechercheurs trekken maandag na waar de gastspelers vandaan komen en van welke vereniging ze eventueel lid zijn. Volgens een politiewoordvoerder in Borken hadden de Nederlanders zich via internet aangemeld voor het jaarlijkse toernooi.

Misselijk De bezoekers uit ons land zetten twee ampullen met Jungle Juice op tafel in de kantine. Verteld zou zijn dat het ruiken aan het goedje hallucinerend werkt, meldt de Duitse politie. Twee jongemannen uit Alstätte snuffelden aan de verdovende vloeistof en werden misselijk. Ze moesten worden behandeld in het ziekenhuis in Ahaus.

Buiten bewustzijn Het derde slachtoffer, ook achttien, dronk een ampul leeg. Hij moest overgeven en was korte tijd buiten bewustzijn. Via het ziekenhuis in Ahaus werd hij naar een gespecialiseerde universiteitskliniek in Münster gebracht. Pal na het voorval werden de twee Nederlandse gastelftallen door hun touringcars opgehaald en naar hun thuishonk gebracht.

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
891 stemmen