Volledig scherm
Lotte Geerdink had altijd al de droom om te zwemmen als een zeemeermin. © Frans Nikkels

Voor even een echte zeemeermin in zwembad in Hengelo

HENGELO - Als een echte zeemeermin door het water glijden. Welk meisje wil dat nou niet? Zwemschool Riva in Hengelo vervulde afgelopen zaterdag de droom van zo’n jonge vijftig meiden. Ze waren voor even een echte zeemeermin, met staart en monovin.

Als je nagellak, zwembril én bikini roze kleuren, dan wil je natuurlijk ook een roze staart aan je benen. Fiene Eekhout (7) is deze zaterdag helemaal in haar nopjes met de kleurrijke outfit. Haar voeten zitten in een monovin, haar benen gaan schuil onder een roze staart dat nog het meest doet denken aan een panty. Nog even en dan zwemt Fiene als een echte Ariël door het water.

Beste oefening
“Voor de papa’s en mama’s die meer buik- en bilspieren willen: dit is de beste oefening ooit”, roept badjuf Silvia de Kinkelder-Egberink richting de toeschouwers. En deze badjuf van Zwemschool Riva weet waar ze over praat. Samen met collega Susan Nijholt volgde ze een cursus om alleen vandaag al zo’n vijftig kleine zeemeerminnen in verschillende groepen op te leiden. En deze vier lessen zijn echt niet alleen voor meisjes, want er is ook aan de zeemeermannen gedacht. “Voor de jongens hebben we haaienvinnen”, vertelt Nijholt die een exemplaar op haar rug bindt. De animo onder jonge meiden is enorm, de jongens laten het vooralsnog afweten.

Nieuwe hype
“Ik denk wel dat dit een nieuwe hype wordt”, voorspelt Lotte Geerdink (12). De jonge blondine legt snel uit hoe haar vin en staart in elkaar steken en glijdt dan het water in. “Ik wilde altijd al zeemeermin worden en nu kan het eindelijk!” Wie overigens denkt dat zeemeerminnen vooral draait om mooi zijn, heeft het mis. Het is zwaar, heel zwaar. Een zeemeermin beweegt namelijk als een rups, buik- en bilspieren worden optimaal getraind. “Je moet je benen recht houden en alleen met je voeten flipperen”, legt Lotte uit. En dan komt er ook nog eens water in de staart en monovin. “Dat is zwaar, maar als je eenmaal kunt flipperen is het een stuk makkelijker.”

Veiligheid
De cursus is daarom voor kinderen vanaf zes jaar met zwemdiploma A en B. “Veiligheid boven alles”, zegt badjuf Kinkelder Egberink. Ze drukt de ouders op het hart hun kinderen, hoe goed ze ook kunnen zwemmen, nooit alleen te laten zeemeerminnen. Uit voorzorg leren de meiden vandaag eerst hoe ze de vin zelf weer uit kunnen schoppen. “En dat vond ik vandaag het allerleukste om te doen”, vertelt Fiene Eekhout met een grote glimlach. In nog geen half uur tijd is ze omgetoverd tot zeemeermin Ariël. “Dit wil ik straks op vakantie ook doen.”

poll

Politieke partij uit Hengelo wil oplaten ballonnen verbieden

Politieke partij uit Hengelo wil oplaten ballonnen verbieden

  • Wat een onzin, ballonnen zijn juist feestelijk en leuk (22%)
  • Ik snap het wel, de gevolgen voor de natuur worden onderschat (51%)
  • Dit is echt een typisch politiek proefballonnetje (27%)
1091 stemmen