Volledig scherm
© Thinkstock

Voorlopig laatste warme weekeinde: dit kun je nu nog doen in Twente

ENSCHEDE - De thermometer die de 25 graden aantikt, volop zon en nauwelijks kans op neerslag; zaterdag en zondag wordt het voor de tijd van het jaar erg warm. Daarna wordt het frisser. Voor wie er nog op uit wil deze twee dagen: dit is er dit weekeinde te doen in Twente.

De kermisexploitanten en horecaondernemers in Oldenzaal treffen het maar. Het is kermis in de plaats. De Oldenzaalse Najaarskermis duurt nog tot en met maandagavond. 

Waterpret
Natuurlijk zijn ook de plassen als Het Rutbeek (Enschede), Het Hulsbeek (Oldenzaal) en Het Lageveld (Wierden) geopend.

Voetbalderby's 
Liever in het zonnetje genieten van sport? Er staat zowel zaterdag als zondag onder meer een volledige competitieronde in het amateurvoetbal op de rol. Toeval of niet: op het programma staan dit weekeinde enkele 'hete' derby's

Wandeling
​De weersverwachtingen zijn ook ideaal voor een fiets- of wandeltocht. Wie graag in gezelschap wandelt, kan aankomende zondag meedoen aan de jaarlijkse Twentse Roswandeling in Beckum. De wandelroute ligt ten zuiden van Hengelo in het buitengebied tot aan Hof van Twente. Wandelaars kunnen kiezen tussen de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

In Delden staat voor zondag de Twickelloop op het programma. De routes van 1, 5 en 10 kilometer zijn gebaseerd op de 'Umfassungsweg', een 9 kilometer lange wandelroute die de mooiste landschappen van landgoed Twickel met elkaar verbindt.

Heeft u tips voor activiteiten op deze zaterdag en/of zondag? Mail ze naar internet@tctubantia.nl.

poll

Twee-onder-eenkapper voormalig stel in Den Ham onverkoopbaar, want geregistreerd als 'inwoning'

Twee-onder-eenkapper voormalig stel in Den Ham onverkoopbaar, want geregistreerd als 'inwoning'

  • Zoiets hoort een makelaar te weten (64%)
  • Sneu, maar het duo had zelf het bestemmingsplan op moeten vragen (6%)
  • Als het toen geen probleem was, waarom voor eventuele kopers dan nu wel? (29%)
233 stemmen