Volledig scherm
© Eigen foto

Voormalig Oad-directeur boegbeeld toeristisch Twente

ENSCHEDE - Voormalig Oad-directeur Quirine ter Haar wordt het boegbeeld van toeristisch Twente. Ze gaat vanaf oktober aan de slag als merkleider bij Twente Marketing. Hierbij trekt ze samen op met Marketing Oost en Gastvrij Twente, waarin diverse branches uit de vrijetijdssector samenwerken.

“Mede door haar jarenlange ervaring in verschillende functies bij de Oad Groep zit toerisme en ondernemerschap in haar bloed en is zij de meest geschikte kandidaat om de kar in Twente te gaan trekken”, aldus directeur Henk van Voornveld van Marketing Oost.

OAD
Quirine ter Haar had met broer Julius de leiding van Oad toen het Holtense reisimperium in september 2013 failliet werd verklaard. Daardoor kwamen zo’n 1700 mensen op straat te staan en resteerde een schuld van vele tientallen miljoenen euro.

De val van Oad dreunt nog steeds na. De curatoren zijn nog steeds bezig de oorzaken van het bankroet te onderzoeken. De familie Ter Haar legt de schuld bij huisbankier Rabobank. Een eerdere claim van 65 miljoen euro tegen de Rabobank is door de Utrechtse rechtbank afgewezen. Een hoger beroep moet nog dienen.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
748 stemmen