Volledig scherm
Aankomst eerste vluchtelingen in voormalig Wegener-pand © Reinier van Willigen

Vrijwilligers aan de slag voor vluchtelingen in Enschedese noodopvang

ENSCHEDE - Ruim 240 vrijwilligers komen in actie voor de nu nog twintig vluchtelingen in de noodopvang aan de Getfertsingel.

De eerste groep vluchtelingen kwam donderdag aan in het vroegere Tubantia-pand. Vrijwilligersorganisatie M-Pact is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het werven van vrijwilligers, die zich willen inzetten voor asielzoekers. „En nog dagelijks komen er aanmeldingen binnen van zowel jong als oud”, zegt Khadija Amrani, projectleider asiel&integratie bij M-Pact.

Cursus Nederlands
De eerste activiteit begint maandag met een cursus basaal Nederlands voor alle leeftijdsgroepen. De komende weken zullen meer activiteiten worden opgestart. Zo staan de medewerkers van de crèche in de startblokken en wil een werkgroep rondleidingen gaan verzorgen in de stad zodat asielzoekers hun nieuwe woonplaats beter leren kennen.

Koffieuur
Het COA heeft de intentie uitgesproken om een koffieuur in het leven te roepen. Eenmaal per week kunnen belangstellenden met de vluchtelingen in gesprek gaan. Amrani: „We hopen dan dat mensen zich melden om een zogenaamde buddy te worden van een vluchteling.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1662 stemmen