Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vrouw uit Delden redt automobilist uit water in Hengelo

HENGELO - Een vrouw uit Delden heeft donderdagmiddag een 52-jarige automobilist uit Almelo uit het water gered. De man was met zijn auto de Bornsebeek bij Plein Westermaat ingereden maar kon op tijd worden gered.

De bestuurder kwam vanaf Ikea en reed richting de Amerikalaan, toen hij bij de rotonde plots de Bornsebeek inreed. De politie vermoedt dat hij onwel is geworden. De man lag al in het water toen de vrouw uit Delden passeerde. Zij kwam vanaf de Amerikalaan, reed richting Plein Westermaat en aarzelde geen moment toen ze de auto in het water zag liggen. De Deldense trok de man uit het water op de oever. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Onbegrijpelijk
De vrouw noemt het 'onbegrijpelijk' dat er minstens vier mensen op de brug over de Bornsebeek stonden te kijken naar de auto maar niet in actie kwamen. Eén van hen had wel de moeite genomen 112 te bellen. Ook toen ze de man uit het water had gekregen, kreeg ze geen hulp. "Terwijl hij overduidelijk in een shock was. En toch kwam niemand helpen."

Tollen
Het slachtoffer was in eerste instantie nog aanspreekbaar, maar gedroeg zich vreemd. "Ik heb de agenten nog gewaarschuwd: hou die man in de gaten. Maar dat gebeurde niet. Ineens begon hij te tollen op zijn benen en klapte tegen de grond."

Volledig scherm
© Lars Smook

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
355 stemmen