Volledig scherm
Willeke Meijer-Boon uit Almelo knuffelt met haar hond Silke. Foto: Rikkert Harink

'Vrouw zegt vaker hou van je tegen hond dan tegen man'

HENGELO - Veel vrouwen zeggen vaker tegen hun hond dat ze van hen houden dan tegen hun partner. Dat blijkt uit onderzoek van de nieuwe, in Hengelo gemaakte hondenwebsite Tinki.nl. De site ging net voor dierendag online.

Gerben Lievers uit Hengelo stelde 728 vrouwen met een hond vragen over hoeveel ze van hun huisdier houden en hoe ze met hun hond omgaan.

Hondenplatform
Maandagnacht - niet geheel toevallig de nacht voor Dierendag - ging zijn nieuwe website Tinki.nl online. ‘Hét hondenplatform van Nederland’, is de kwalificatie die Lievers alvast toegevoegde.

Dat slaat dan vooral op de veelzijdigheid van de website, want er is werkelijk van alles over honden te vinden. Het is niet alleen een vergelijkingssite voor bijvoorbeeld hondenverzekeringen en een webwinkel die gaat van hondenbrokken tot hondenjasjes, er is ook informatie te vinden over voeding en gezondheid en er zijn blogs te lezen als ‘38 signalen dat je hond écht van je houdt’ en nog veel, veel meer.

„Het unieke aan Tinki.nl is dat het product niet het uitgangspunt is, maar de doelgroep”, zegt Lievers, internetstrateeg bij het Bornse marketingbureau Team Nijhuis en directeur van het Hengelose bedrijf Elevar, dat Tinki.nl lanceerde. Maar waarom geen kattensite? Lievers: „Nou, dat kan het volgende idee zijn. Of paarden. Zeg het maar. We denken dat de behoefte enorm is.”

Vrouwen zien hond als hun kind
Dat baseert Lievers onder meer op de enquête die hij onder de bezoekers van een ‘embryo-website’ hield, in feite een Facebookpagina die aan Tinki.nl vooraf ging. Wat te denken van de volgende conclusies: ‘meer dan de helft van de vrouwen zien de hond als hun kind’, ‘voor 48 procent is het een volwaardig lid van het gezin’ en ‘de vrouw verklaart de hond vaker de liefde dan de partner’.

„Het is bijzonder dat mensen zo veel hart voor hun hond hebben”, zegt Lievers. „Ik vermoedde wel veel liefde voor de hond, maar er is veel meer hart voor de hond dan ik had verwacht.” Zijn gekste ontdekking? ,,Dat sommige vrouwen hun hond in bed toelaten."

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
576 stemmen