Volledig scherm
Een hondenuitlaatterrein op de Bataafse Kamp, in het centrum. Waar het terrein begint en eindigt is niet voor iedereen even duidelijk. © Christian van der Meij

Waar begint en eindigt een hondenuitlaatterrein in Hengelo?

HENGELO - Er wordt strenger opgetreden tegen hondenoverlast in Hengelo maar voor veel eigenaars is het zoeken naar de plek waar een hondenuitlaatterrein precies begint en eindigt. Volgens Hengeloër André Senger is dat volstrekt onduidelijk. Hij kreeg onlangs een boete voor het los laten lopen van zijn witte herder en is daar boos over.
 

De Hengeloër kreeg een bekeuring in de buurt van de vijver aan de Beekforelstraat, aan de rand van Slangenbeek. „Mijn vrouw liet hem heel even los. Er kwam direct een controleur aan en met hem viel absoluut niet te praten. Hup, meteen een bekeuring van 99 euro.”

Busbaan
De Hengeloër verdiept zich in het hondenbeleid van Hengelo en leest tot zijn verbazing op de website van de gemeente dat hondenuitlaat- en losloopterreinen duidelijk met borden worden aangegeven. „Dat is niet waar. Er staat nergens waar de terreinen beginnen en waar ze eindigen.” Senger stelt vast dat Slangenbeek een uitlaatterrein heeft dat midden op een busbaan ligt. „Hoe moet je je hond daar nou uitlaten?”

Nieuwe bordjes
Navraag bij de gemeente geeft als uitkomst dat Hengelo op het punt staat om de bebording te verbeteren. In stadsdeel Zuid zijn al nieuwe bordjes geplaatst, er komen er meer, ook in de stadsdelen midden en noord, aldus een woordvoerder. Over de busbaan zegt de gemeente dat het gaat om een terrein tussen de busbaan en de beek, waar een wandelstrook ligt. Hengelo kent overigens twee soorten terreinen: hondenuitlaatterreinen waar de hond los mag en de poep mag blijven liggen, en losloopterreinen waar de hond los mag maar de poep moet worden opgeruimd. De gemeente zegt dat al deze informatie over haar website staat maar zegt erbij dat ze overweegt de boodschap te verduidelijken via de nieuwe borden.

Zoeken
De eigenaar van de witte herder is optimistisch over de uitkomst van zijn bezwaar. „Ik denk dat ik een plausibel verhaal heb. Het is nu gewoon zoeken waar je hond iets wel of niet mag. De gemeente roept dat de regels strenger worden maar het is nu volkomen onduidelijk waar wat mag.”

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1454 stemmen