Volledig scherm
© Lars Smook

Waar blijft de profielfoto van de mysterieuze MST-patiënt?

ENSCHEDE - Het MST bracht maandagochtend naar buiten dat ze op zoek is naar de identiteit van een onbekende patiënt. Een bericht zonder signalement of profielfoto. Desondanks kwamen er diverse tips binnen, ook uit Duitsland, maar de identiteit van de man bleef onbekend.

In de middag maakte het MST daarom ook zijn signalement bekend. De man droeg een spijkerjas, bruin t-shirt, een spijkerbroek en aan zijn voeten halfhoge donkerbruine suede schoenen. Het geheel maakte volgens het MST een verzorgde indruk.

Foto
Maar waarom geen foto? Zou dat de zoektocht niet veel makkelijker maken? Dat heeft volgens woordvoerder Lars Wormgoor van het MST alles te maken met de privacywetgeving. “De man is niet in staat om zich verbaal te uiten en dan kunnen we niet zomaar zijn foto naar buiten brengen. Bovendien zou dat voor zijn omgeving zeer confronterend kunnen zijn.”

Wetgeving
'Hier schiet de privacywetgeving zijn doel voorbij', reageert een lezer op de website van deze krant. Wormgoor begrijpt dergelijke reacties maar zegt niets anders te kunnen doen. Er is volgens de woordvoerder op advies van de politie gehandeld. Die laat desgevraagd weten dat het een zaak van het ziekenhuis betreft. "Wel hebben we het MST geadviseerd goed na te denken, voordat ze de publiciteit zou zoeken", reageert woordvoerder Frank Brouwer. "Zodat de privacy van de persoon niet onder druk komt te staan."

En Wormgoor benadrukt nogmaals dat de onbekende patiënt stabiel is en goed wordt gemonitord. "Zijn conditie dwingt nu ook niet af dat we zomaar even zijn foto publiceren. Maar we hadden echt gehoopt dat iemand uit de omgeving al wel zou hebben gereageerd. Hoe groot is Twente nou?"

Wellicht wordt er na overleg met de politie vandaag alsnog een foto gepubliceerd van de man.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (8%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
496 stemmen